AVIENA
Aviena yra šių RPN vitaminų/mineralų šaltinis, ji organizmui naudinga pagal visus žemiau išvardintus mokslinius sveikatingumo teiginius:
Cinko šaltinis*:
-
normaliai rūgščių ir šarmų apykaitai
-
normaliai angliavandenių apykaitai
-
normaliai pažinimo funkcijai
-
normaliai DNR sintezei
-
normaliam vaisingumui ir reprodukcijai
-
normaliai pagrindinių maistinių medžiagų apykaitai
-
normaliai riebalų rūgščių apykaitai
-
normaliai vitamino A apykaitai
-
normaliai baltymų sintezei
-
normaliai kaulų būklei palaikyti
-
normaliai plaukų būklei palaikyti
-
normaliai nagų būklei palaikyti
-
normaliai odos būklei palaikyti
-
palaikyti normalią testosterono koncentraciją kraujyje
-
išsaugoti normalų regėjimą
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos
-
atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese
Fosforo šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai ląstelių membranų funkcijai
-
normaliai kaulų būklei palaikyti
-
normaliai dantų būklei palaikyti
Geležies šaltinis*:
-
normaliai pažinimo funkcijai
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai
-
normaliam deguonies pernešimui organizme
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
-
atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese
Niacino šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai nervų sistemos veiklai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
normaliai gleivinių būklei palaikyti
-
normaliai odos būklei palaikyti
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
Vitamino B12 šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai nervų sistemos veiklai
-
normaliai homocisteino apykaitai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
-
atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese
*Teiginys, kad maisto produktas yra vitaminų ir (arba) mineralų šaltinis, gali būti nurodomas tik tuo atveju, jei produkto sudėtyje yra ne mažiau 15 % referencinių mitybinių verčių 100 g arba 100 ml produkto, o gėrimų atveju – 7,5 % referencinių mitybinių verčių 100 ml produkto.
Maisto produkto cheminės sudėties duomenų šaltinis: www.smlpc.lt
Teiginių apie produkto sveikumą šaltinis: Reglamentas (ES) Nr. 432/2012