PIEVAGRYBIAI
Pievagrybiai yra šių RPN vitaminų/mineralų šaltinis, jie organizmui naudingi pagal visus žemiau išvardintus mokslinius sveikatingumo teiginius:
Fosforo šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai ląstelių membranų funkcijai
-
normaliai kaulų būklei palaikyti
-
normaliai dantų būklei palaikyti
Kalio šaltinis*:
Niacino šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai nervų sistemos veiklai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
normaliai gleivinių būklei palaikyti
-
normaliai odos būklei palaikyti
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
Riboflavino šaltinis*:
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai nervų sistemos veiklai
-
normaliai gleivinių būklei palaikyti
-
normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai
-
normaliai odos būklei palaikyti
-
išsaugoti normalų regėjimą
-
normaliai geležies apykaitai
-
apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
Vitamino D šaltinis*:
-
normaliai kalcio ir fosforo absorbcijai ir įsisavinimui
-
palaikyti normalią kalcio koncentraciją kraujyje
-
normaliai kaulų būklei palaikyt
-
normaliai raumenų veiklai
-
normaliai dantų būklei palaikyti
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese
*Teiginys, kad maisto produktas yra vitaminų ir (arba) mineralų šaltinis, gali būti nurodomas tik tuo atveju, jei produkto sudėtyje yra ne mažiau 15 % referencinių mitybinių verčių 100 g arba 100 ml produkto, o gėrimų atveju – 7,5 % referencinių mitybinių verčių 100 ml produkto.
Maisto produkto cheminės sudėties duomenų šaltinis: www.smlpc.lt
Teiginių apie produkto sveikumą šaltinis: Reglamentas (ES) Nr. 432/2012