RAUDONOSIOS PAPRIKOS
Raudonosios paprikos yra šių RPN vitaminų/mineralų šaltinis, jos organizmui naudingos pagal visus žemiau išvardintus mokslinius sveikatingumo teiginius:
Foliatų (folio rūgšties/vitamino B9) šaltinis*:
-
augti placentai nėštumo metu
-
normaliai amino rūgščių sintezei
-
normaliai kraujodarai
-
normaliai homocisteino apykaitai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
Kalio šaltinis*:
Vitamino A šaltinis*:
-
normaliai geležies apykaitai
-
normaliai gleivinių būklei palaikyti
-
normaliai odos būklei palaikyti
-
išsaugoti normalų regėjimą
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
ląstelių specializacijai
Vitamino B6 šaltinis*:
-
normaliai cisteino sintezei
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai homocisteino apykaitai
-
normaliai baltymų ir glikogeno apykaitai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
-
reguliuoti hormonų aktyvumą
Vitamino C šaltinis*:
-
normaliai imuninės sistemos veiklai
-
normaliai kraujagyslių funkcijai
-
normaliai kaulų funkcijai
-
normaliai kremzlių funkcijai
-
normaliai dantenų funkcijai
-
normaliai odos funkcijai
-
normaliai dantų funkcijai
-
normaliai energinių medžiagų apykaitai
-
normaliai nervų sistemos veiklai
-
normaliai psichologinei būklei palaikyti
-
apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos
-
mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
-
atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E
-
gerinti geležies absorbciją
Vitamino E šaltinis*:
*Teiginys, kad maisto produktas yra vitaminų ir (arba) mineralų šaltinis, gali būti nurodomas tik tuo atveju, jei produkto sudėtyje yra ne mažiau 15 % referencinių mitybinių verčių 100 g arba 100 ml produkto, o gėrimų atveju – 7,5 % referencinių mitybinių verčių 100 ml produkto.
Maisto produkto cheminės sudėties duomenų šaltinis: www.smlpc.lt
Teiginių apie produkto sveikumą šaltinis: Reglamentas (ES) Nr. 432/2012