Naudota literatūra
1.Europos Sąjungos reglamentas nurodantis rekomenduojamą cukrų paros dozę – http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:304:0018:0063:LT:PDF
2.Amerikos širdies asociacijos tyrimas ” Dietary Sugars Intake and Cardiovascular Health: A Scientific Statement From the American Heart Association ” – http://circ.ahajournals.org/content/120/11/1011.full.pdf
3.Amerikos širdies asociacijos rekomendacijos dėl cukrų – http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/HealthyDietGoals/Sugars-and-Carbohydrates_UCM_303296_Article.jsp
4.Lietuvos Respublikos Nacionalinio Maisto ir Veterinarijos Rizikos vertinimo instituto patarimai dėl cukrų vartojimo – http://www.nmvrvi.lt/lt/naujienos/522/
5.Jungtinės Karalystės ženklinimo “Šviesafo splavos” aprašas – http://www.food.gov.uk/multimedia/pdfs/frontofpackguidance2.pdf
6.Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos – http://www.who.int/bulletin/releases/2003/PR0803/en/
7.Išsamus straipsnis “Telegraph” apie R.Lusting tyrimą – http://www.telegraph.co.uk/health/dietandfitness/9160114/The-bitter-truth-about-sugar.html
8.Žurnalo “National Geographic” straipsnis apie cukrų – http://ngm.nationalgeographic.com/2013/08/sugar/cohen-text
9.Profesoriaus R.Lusting paskaita apie cukraus įtaką – http://youtu.be/h0zD1gj0pXk
10.Išsamus “Delfi” straipsnis apie cukrus – http://www.delfi.lt/news/daily/health/slapti-saldumynai-kiek-cukraus-turi-skirtingi-produktai.d?id=59750509